Телешко с патладжан и моцарела

Телешко с патладжан и моцарела


За 4 порции ви трябват:
Патладжан – 2 бр.
Моцарела – 250 г
Домати- 300 г
Пресен лук – 100 г
Магданоз – 1/4 връзка
Босилек – 1/4 връзка
Чесън – 2 скилидки
Мед – 1 супена лъжица
Сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
Измийте и почистете патладжана. Нарежете го на половинки. Направете няколко разреза по дължина по вътрешността до кората. Овкусете вътрешността с мед, сол и черен пипер и печете до готовност в предварително загрята фурна на 200°C. След това издълбайте патладжаните до кората, за да се получат лодки. Нарежете вътрешността, прибавете към нея нарязаните домати, лука, магданоза, босилека, моцарелата и чесъна, добавете стопленото и нарязаното на кубчета телешко и разбъркайте добре. Поставете сместа в издълбаните патладжани и върнете във фурната на 200°C докато придобие златист цвят.

Потопете се във вкуса!
шеф Радослав Йорданов