Телешко с грах

Телешко с грах

За 4 порции ви трябват:
Маслен грах от консерва – 800 г
Кромид лук – 160 г
Моркови – 200 г
Целина – 80 г
Пресен лук – 80 г
Копър – 10 г
Домати – 200 г
Брашно – 30 г
Червен пипер – 10 г
Олио – 80 мл
Черен пипер, сол, дафинов лист

Начин на приготвяне:
Измийте и почистете зеленчуците. Нарежете ги на малки кубчета. Задушете ги в мазнината и прибавете вода или бульон. Варете 10 минути, нарежете телешкото и го прибавете към
зеленчуците. Направете запръжка от брашното и червения пипер, добавете я към ястието. Сложете отцеденото количество грах, прибавете подправките и варете 15 минути след завиране.

Насладете се!
шеф Радослав Йорданов