За 4 порции ви трябват:
Горски гъби или микс от гъби по избор – 800 г
Аспержи – 600 г
Зехтин – 150 мл
Масло – 50 г
Чесън – 2 скилидки
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете гъбите, нарежете ги на четири, а по-малките оставете цели. Обелете и измийте аспержите, като отрежете бялата част в долния край. Бланширайте ги във вряла вода за 1 мин и ги отцедете. Сотирайте гъбите в зехтина до златисто и прибавете ситно нарязания чесън. Телешкото нарежете с размера на нарязаните гъби, затоплете го и го прибавете към тях. Запържете аспержите в маслото до златисто, овкусете ги със сол и пипер. Гарнирайте ястието.
Насладете се!
шеф Радослав Йорданов