Телешко със спанак и гъби

Телешко със спанак и гъби


За 4 порции ви трябват:
Пресен спанак – 800 г
Зелен лук – 200 г
Домати – 250 г
Печурки – 400 г
Чесън – 3 скилидки
Зехтин – 100 г
Сол, черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете гъбите на четири и ги сотирайте в сгорещения зехтин. В същата мазнина (ако е необходимо добавете още), сотирайте нарязания на пръчици пресен лук и спанак до степен – една втора от обема им. Добавете доматите, чесъна и гъбите. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер. Сложете в чинията приготвения спанак като канапе, добавете стопленото телешко и поръсете с магданоз.

Здравословно и вкусно!
шеф Радослав Йорданов