За 4 порции ви трябват:
Кромид лук – 160 г
Бекон – 600 г
Мариновани лукчета – 180 г
Глава целина – 80 г
Листа от целина – 60 г
Печурки – 400 г
Червено вино – 300 г
Олио – 100 мл
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете зеленчуците. Лукът и целината нарежете на ситно, беконът – на лентички. Запържете го в мазнината до златисто. В същата мазнина запържете до златисто гъбите, нарязани на четири. Извадете ги и задушете лука и целината. Добавете 400 мл вода и прибавете останалите продукти и месото. Оставете да къкри на тих огън 15 мин., разбърквайте периодично. В отделен съд оставете виното да изври наполовина и го прибавете към ястието. Гответе още 15 минути. Овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязани листа от целина. По желание – гарнирайте с ориз.
Почерпете се!
шеф Радослав Йорданов