За 4 порции ви трябват:
Чушки тип камби – 8 броя
Ориз – 80 г
Кромид лук– 160 г
Моркови – 120 г
Домати – 200 г
Зелен лук – 60 г
Магданоз- една четвърт връзка
Олио – 100 мл
Сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете зеленчуците. Задушете кромида и морковите, прибавете ориза и разбърквайте 10 мин. Прибавете 200 мл вода, зеления лук, магданоза и накъсаното на конци
телешко. Гответе на тих огън, докато оризът поеме течността. Нарежете доматите на ситно и ги добавете към ястието. Напълнете чушките и ги подредете в тава с малко количество вода. Печете на предварително загрята фурна на 180°C за около 20 минути.
Усетете вкуса!
шеф Радослав Йорданов