За 4 порции ви трябват:
Яйца – 8 бр.
Картофи – 300 г
Червена чушка – 200 г
Кромид лук – 120 г
Пушен червен пипер – 3 г
Зехтин – 100 мл
Масло – 30 г
Сол, пушен червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете зеленчуците. Сварете картофите и ги обелете, нарежете ги на шайби, а чушките и лука нарежете на полумесеци. Телешкото накъсайте на конци. В загрят зехтин
запържете за цвят лука, картофите, чушките и телешкото. Овкусете със сол и червения пипер, добавете маслото. Разпределете всичко по дъното на тигана и изсипете яйцата, гответе до златисто и обърнете омлета. Сервирайте го без да го прегъвате, гарниран със свежа салата.
Заситете се!
шеф Радослав Йорданов